Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Darth Betyár paprika

2019.12.09

Darth Betyár paprika

pepperóni és cseresznye paprika savanyúság, tormával, fokhagymával és vöröshagymával

darth-betyar-paprika.jpgEgy messzi, messzi űrcsárda magányos sarkában Darth Betyár komótosan szögre akasztotta karikás ostorát, alá a sarokba betámasztotta fényfokosát. Nehéz napja volt, itt már a metál zene se segített.

De érezte, hogy az erő vele van. Nem, nem meditált, nem hitt az ilyen divatos, dizájnos sitty-sutty dolgokban. Azonban az Erő segítségével kitakarította az elméjét, megtisztította környezetét, testét és a lelkét. Érezte, amint az univerzum legtisztább energiái át és átjárják körülötte a teret és Őt saját magát is. Megpederte kackiás bajuszát és már is munkának látott.

Alaposan megmosta zöldségeit. Rendesen kicsöpögtette az alaposan elmosott üvegeit és lapkáit, nem cicózott, a hibás, nem megfelelő lapkákat a kukába dobta helyettük vadonatújakat állított csatasorba. A paprikákat szártalanította, és ha kellett darabolta is. A paprika az üvegben mehetett szorosan a hagyma ágyra. A jófajta vörös hagyma és fokhagyma egészségügyi mutatóit, hatásait úgy gondolta senkinek sem kell bemutatni. A csípős, erős paprika viszont már érdekesebb lehet ilyen szempontból. A benne lakó kapszaicin szó szerint szétmarja a bacilusok és vírusok burkait, így iktatvdbpaprikauvegben.jpga ki őket, bár ezt sajnos a bélrendszerünk hasznos mikrobáival is megteszi válogatás nélkül. Ezen kívül hatásos lehet ízületi gondoknál, saját tapasztalatából is tudta, hogy ínhüvelygyulladásra is milyen jó volt. Ezen kívül serkenti az emésztést, égeti a kalóriákat, csökkenti az étvágyat, valamint szétszedi a vérrögök kialakulásáért is felelős fibrineket is. Csökkenti a nagy mumusnak kikiáltott koleszterin szintet is.

A paprikák közé került a torma darabolva, csak kis mennyiségben ugyan. A torma is csodanövény. Légút tisztító hatású, állítólagosan féreghajtó is. Jelentős vitamin és Kálium tartalommal. Az egyik legjobb baktérium és vírusölő, és a legújabb kutatások szerint az erős paprikával karöltve szintén rák elleni csodaszerként is lehet rá tekinteni. Vese- és húgyúti fertőzések, valamint bronchitis esetén is ajánlott a fogyasztása.

Ezek után finoman meghintette az üvegeket az ismert és ősi fűszerekkel, amelyek többek között gyógynövényként is működnek, hiszen többek között igen magas: A,C, K-vitamin, folsav, kálium, vas, magnézium, kalcium tartalmúk. Szinte mindegyik részt vesz a rák elleni küzdelemben, antibakteriális és vírusölő hatásúak, méregtelenítők és antioxidáns hatásúak, valamint egyben természetes tartósítószerek is. Ezeken kívül hatásosak az alábbi problémákkal szemben is:

  • reuma
  • migrén
  • légzési problémák
  • vérnyomás, menopauzás gondok
  • asztma

Valamint javítós hatással vannak a következőkre:

  • máj és vese
  • tüdő
  • bőr
  • idegrendszer
  • alvás

Ezek udbpaprikacimkes.jpgtán nyakon öntötte az egészet egy sima csipetnyi citromsavval megsegített, ecetsavas lével. Majd következhetett a mágikus házilagos vákuumzárása, amely néha nehezebben nyitható üvegeket eredményez, mint a gyári záró gépek. Végül jöhetett a kíméletes dunsztolás, igaz ehhez most segítségül hívta a szeretett befőző automatáját is. Aztán amikor engedték az üvegek, akkor azonnali visszahűtés, hogy a roppanós állag is megmaradjon… Ennyi az egész, semmi tartósítószer, semmi celofán, semmi hókusz-pókusz, csak egy jó adag finom savanyúság, ami mint látjuk szinte mindenre jó…

Ezek után már akár háborgathatták illetéktelenek az erőst is, Ő már nyugodtan tért nyugovóra, a savanyított paprika birodalomba álmodva magát.

Kedves egészségére mindenkinek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.