Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Élelmiszer Boncoló Kivétitársaság

A Radzeer cirkáló különösebb gondok nélkül szelte a nagyvilág óceánjainak habjait. Parancsnoki hídján hanyagul a korlátnak támaszkodva maga Piszkos Fred rágcsálta a szivarjait.

Fred bátyánk azonban gondban volt. Harc, P. Howard és egyéb edzett legénységét valami tizedelte. Nem érte utol őket a vad maláj lázadásban a golyó, a perzsa sah háremének elrablásakor meg se sebezte őket a szablya, az afrikai csetepaték zulu átkai sem fogtak rajtuk. Mi lehet az, ami az ilyen hírhedt, több országból kitiltott, derék legényeket két vállra fekteti?

Szivarját tovább rágcsálva a vén tengeri zsivány aztán rájött, hogy a hajó készleteit, raktárait már rég, de mindenképpen egy jó ideje, a kikötői szupermarketekből tölti fel. Rá döbbent, hogy meg sem tudja mondani, mikor evett utoljára igazán ízletes kenyeret, mikor rágcsált szivar helyett valódi kolbászt, ami nem a paprika színre mázolt pozdorjalapra emlékeztetett inkább, mint húskészítményre, vagy a legénységnek mikor osztott utoljára, valóban cukorból, vagy melaszból erjesztett rumot, a színezett, aromásított, hígított tiszta, nagyüzemi alkohol helyett. Sőt, már a zsebében pisztoly helyett hordott, almái sem voltak azok a jóízű vitaminforrások, mint a rejtői korban.

Fred már előre rettegett mi lesz, ha még ki is kötnek, és legénysége ellenőrizetlenül kóborol majd odakint az Élelmiszer terrorban? Fred bátyó gyorsan döntött. Összehívta a Radzeer legénységét és kiadta az utasításait. A hajó gyorsan alakult át egy úszó élelmiszerelemző és vizsgáló laboratóriummá. Megalakult az Élelmiszer Boncoló Kivétitársaság!

Kérdezhetitek joggal, hogy mi szükség is van mind erre? Tehetitek, mi pedig Piszkos Freddel és a többiekkel válaszolunk is rá. Manapság egyre többet hallani a tudatos fogyasztás szükségleteiről, ehhez pedig szerintünk hozzá tartózik, hogy tudjuk is mit is fogyasztunk valójában, és miként kéne felépülnie ezeknek az élelmiszereknek táplálkozástanilag, egészségesebben, ha nem az ipari profit orientáció lenne csak a cél a nagy cégek, gyárak ördögi kotyvasztó konyháiban…